Wyborna wiosenna przekąska o wyjątkowym aromacie smaków. Przygotujesz ją w 20 minut i zachwycisz każdego smakosza. Komosa ryżowa, kalarepa, szpinak i sos ze świeżymi ziołami, czyli zdrowie, prostota i niepowtarzalny aromat.
Składniki
- Komosa ryżowa – 1 opakowanie
Warzywa
- Pokrojona w kostkę kalarepa: 0.5 szklanki
- Papryka pokrojona w kostkę: 0.5 szklanki
- Koper włoski: 0.5 szklanki
- Liście szpinaku: 200 gramów
Pozostałe składniki
- Świeże zioła: 0.25 szklanki
- Majonez: 0.25 szklanki
- Musztarda: 1 łyżka
Przygotowanie
Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie mieszamy ją ze składnikami na warzywa. Mieszamy, dodajemy pozostałe składniki i ponownie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.