Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Pomysłowy przepis na proste danie. Jak wykorzystać ugotowane jajka? Oczywiście robiąc z nich wyborne kotlety!

Składniki

Kotlety jajeczne

  • Bułka tarta – 16 g
  • Jajko – 6 szt.
  • Musztarda – 10 g
  • Sól – 0,33 łyżeczki
  • Szczypior cebuli – 10 g

Dodatkowo

  • Bułka tarta – 50 g
  • Natka pietruszki – 5 g
  • Olej rzepakowy – 1 łyżka

Przygotowanie

Na początek na twardo gotujemy 5 jajek w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie obieramy je ze skorupek i przekładamy do miski, gdzie je rozgniatamy. Dodajemy wszystkie składniki na kotlety jajeczne i mieszamy do ich połączenia.

Z powstałej masy formujemy 5-6 kotletów. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony (na średnim ogniu). Gotowe kotlety przekładamy na talerze i dekorujemy natką pietruszki.

Powiązane posty