Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krem ziemniaczany

Krem ziemniaczany

Zupa krem z masą warzyw. Przygotuj szybki obiad i zachwyć się jego bogatym aromatem.

Składniki

  • Ziemniak – 400 g
  • Cebula – 1 sztuka
  • Por – 100 g
  • Seler – 50 g
  • Korzeń pietruszki – 50 g
  • Oliwa z oliwek – 30 g
  • Bulion – 500 ml
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz czarny – 1 szczypta

Przygotowanie

Pokrojone w kostkę warzywa zalewamy bulionem, dodajemy oliwę i gotujemy przez ok. 25 minut. Następnie całość blendujemy. Tak przygotowany krem ziemniaczany z warzywami doprawiamy solą i pieprzem. Zupę przelewamy do misek i podajemy do stołu.

Powiązane posty