Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Makaron na ostro

Diabelski przysmak, screen z YouTube

Szukasz przepisu na coś, co możesz podać przed właściwym obiadem? Diabelski przysmak sprawdzi się doskonale. Jest lekki, prosty w przygotowaniu, a przy tym pobudzi głód przed kolejnym daniem.

Składniki

  • Makaron rurki (400 gramów)
  • Przyprawa uniwersalna (1 łyżka)
  • Ząbki czosnku (4 sztuki)
  • Parmezan (80 gramów)
  • Czerwone chilli (2 sztuki)
  • Oliwa do smażenia

Przygotowanie

Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. W tym czasie obieramy czosnek, a papryczki chili przecinamy wzdłuż i wyjmujemy z nich pestki. Oba te składniki siekamy w drobną kostkę.

Następnie ścieramy na tarce parmezan, a oliwę rozgrzewamy na patelni. Przez chwilę smażymy na niej czosnek i paprykę chili. Teraz dodajemy do nich odsączony makaron oraz przyprawę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec zestawiamy patelnię z palnika i makaron posypujemy startym serem oraz natką pietruszki.

Powiązane posty