Szukasz przepisu na coś, co możesz podać przed właściwym obiadem? Diabelski przysmak sprawdzi się doskonale. Jest lekki, prosty w przygotowaniu, a przy tym pobudzi głód przed kolejnym daniem.
Składniki
- Makaron rurki (400 gramów)
- Przyprawa uniwersalna (1 łyżka)
- Ząbki czosnku (4 sztuki)
- Parmezan (80 gramów)
- Czerwone chilli (2 sztuki)
- Oliwa do smażenia
Przygotowanie
Makaron gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. W tym czasie obieramy czosnek, a papryczki chili przecinamy wzdłuż i wyjmujemy z nich pestki. Oba te składniki siekamy w drobną kostkę.
Następnie ścieramy na tarce parmezan, a oliwę rozgrzewamy na patelni. Przez chwilę smażymy na niej czosnek i paprykę chili. Teraz dodajemy do nich odsączony makaron oraz przyprawę. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec zestawiamy patelnię z palnika i makaron posypujemy startym serem oraz natką pietruszki.