Czy makaron może być podany z rybą? Jak najbardziej tak! Będzie wyśmienity jeżeli przygotujesz spaghetti z tuńczykiem. Nie wymaga czasu i nie potrzebujesz dużo składników.
Składniki:
- makaron spaghetti
- 2 puszki tuńczyka
- bulion warzywny
- czosnek
- cebula
- 200 g śmietanki 18% lub 30 %
- sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Do gotującej się w garnku wody dodaj soli, a następnie wrzuć makaron. Spójrz na opakowanie, aby wiedzieć, ile ma się gotować. Są osoby, które wolą al dente, a inni preferują miękki.
Niezbędna będzie cebula i czosnek. Gdy cebula pokrojona w kostkę będzie się już szklić na patelni, przeciśnij 2 ząbki czosnku przez praskę. Następnie wlej na patelnię śmietankę i dodaj bulion warzywny. Niech się zagotuje. Potem dodajesz koperek i dokładnie mieszasz.
Teraz zdejmij patelnię z ognia i dodaj tuńczyka, którego wcześniej odcedzisz z zalewy. Przyszedł czas na przyprawy. Dodaj sól, Pieprz i bazylię. Pozostaje wymieszać wszystko z gorącym makaronem. Możesz też najpierw wyłożyć na talerze makaron i polać wszystko pysznym sosem.