Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Wyborne parówki w cieście francuskim z dodatkiem warzyw. Zrób wyjątkowe śniadanie, które szybko stanie się przepisem numer 1 w Twoim domu!

Składniki

  • Ciasto francuskie (1 opakowanie)
  • Przyprawa – smażona cebula (2 sztuki)
  • Parówki (8 sztuk)
  • Cukinia (1 sztuka)
  • Papryka czerwona (1 sztuka)
  • Pieczarki (4 sztuki)
  • Żółty ser (8 plastrów)
  • Jajko (1 sztuka)

Przygotowanie

Ciasto kroimy na 8 równych części w kształcie prostokąta. Teraz pieczarki i cukinię obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z kolei paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego, kroimy w cienkie piórka. Cukinię i pieczarki układamy na każdym kawałku ciasta francuskiego. Posypujemy je przyprawą, a następnie dokładamy paprykę i plasterek żółtego sera.

Na każdy kawałek ciasta z warzywami układamy surową parówkę. Oba końce parówki powinny wystawać delikatnie poza krawędź ciasta. Teraz zawijamy całość i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane parówki wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 oC.

Powiązane posty