Wyborne parówki w cieście francuskim z dodatkiem warzyw. Zrób wyjątkowe śniadanie, które szybko stanie się przepisem numer 1 w Twoim domu!
Składniki
- Ciasto francuskie (1 opakowanie)
- Przyprawa – smażona cebula (2 sztuki)
- Parówki (8 sztuk)
- Cukinia (1 sztuka)
- Papryka czerwona (1 sztuka)
- Pieczarki (4 sztuki)
- Żółty ser (8 plastrów)
- Jajko (1 sztuka)
Przygotowanie
Ciasto kroimy na 8 równych części w kształcie prostokąta. Teraz pieczarki i cukinię obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Z kolei paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego, kroimy w cienkie piórka. Cukinię i pieczarki układamy na każdym kawałku ciasta francuskiego. Posypujemy je przyprawą, a następnie dokładamy paprykę i plasterek żółtego sera.
Na każdy kawałek ciasta z warzywami układamy surową parówkę. Oba końce parówki powinny wystawać delikatnie poza krawędź ciasta. Teraz zawijamy całość i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane parówki wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 oC.