Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia

Pasta z wędzonego łososia z ogórkiem to znakomita przystawka, którą przygotujesz łatwo i szybko. Jest smaczna i zdrowa, a przy tym lekka. Doskonale sprawdzi się porą letnią, szczególnie w czasie, gdy panują wyższe temperatury.

Składniki

  • Łosoś wędzony (na gorąco) – 125 g
  • Ogórki gruntowe – 2 szt.
  • Sok z cytryny – 2 łyżeczki
  • Posiekany koperek – 1 łyżka
  • Kremowy serek – 125 g
  • Sól i świeżo zmielony czarny pieprz – do smaku

Przygotowanie

Siekamy łososia i przekładamy go do miski. Dodajemy do niego obrane i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i przekładamy do miski również serek oraz koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec mieszamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Powiązane posty