Pasta z wędzonego łososia z ogórkiem to znakomita przystawka, którą przygotujesz łatwo i szybko. Jest smaczna i zdrowa, a przy tym lekka. Doskonale sprawdzi się porą letnią, szczególnie w czasie, gdy panują wyższe temperatury.
Składniki
- Łosoś wędzony (na gorąco) – 125 g
- Ogórki gruntowe – 2 szt.
- Sok z cytryny – 2 łyżeczki
- Posiekany koperek – 1 łyżka
- Kremowy serek – 125 g
- Sól i świeżo zmielony czarny pieprz – do smaku
Przygotowanie
Siekamy łososia i przekładamy go do miski. Dodajemy do niego obrane i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i przekładamy do miski również serek oraz koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec mieszamy. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.