Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pastrami po filadejfijsku

Pastrami po filadejfijsku

Niezrównane aromaty Ameryki Północnej. Nie musisz jednak jechać do USA. Wystarczy, że spędzisz 15 minut w swojej kuchni.

Składniki

  • Bułki hot-dog – 2 szt.
  • Pastrami – 200 g
  • Cebula – 1 szt.
  • Papryczka jalapeno – 2 szt.
  • Masło – 40 g
  • Bulion wołowy – 0,25 szklanki
  • Korniszon – 4 szt.
  • Sałata rzymska – 4 liście
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Przygotowanie

W rondelku rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę i papryczki jalapeno. Smażymy wszystko ok. 10 minut. Po tym czasie dolewamy bulion wołowy oraz musztardę. Gotujemy jeszcze 3-4 minuty, aż sos zgęstnieje. Wywar doprawiamy solą i pieprzem, po czym zdejmujemy z ognia.

Kiedy wywar spokojnie stygnie, my podgrzewamy bułki do hot-dogów. Wystarczy do tego patelnia grillowa lub kilka minut w piekarniku. W osobnej misce umieszczamy sałatę i oliwę, które mieszamy ze sobą.

Na koniec wystarczy naciąć bułki i włożyć do nich sałatę i plastry pastrami. Polewamy wszystko przygotowanym wcześniej sosem i ozdabiamy korniszowymi talarkami.

Powiązane posty