Bardzo prosty przepis na pożywne śniadanie lub lekki obiad.
Składniki
- Ziemniaki – 6 szt.
- Kiełbasa – 30 g
- Śmietana 18% – 2 łyżki
- Mozzarella, tarta – 20 g
- Cukinia – 0,5 szt.
- Czosnek – 2 ząbki
- Sól
- Pieprz czarny
Przygotowanie
Ziemniaki kroimy w plastry o grubości 1 cm, a następnie gotujemy je w osolonej wodzie przez ok. 10 minut. W tym czasie w kostkę kroimy cebulę, kiełbasę i czosnek. Mieszamy je w misce z serem i śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym mieszamy.
Ziemniaki wykładamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a na każdy z plastrów nakładamy odrobinę przygotowanego farszu. Całość pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 oC.