Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Poke bowl w wersji wagańskiej

Poke bowl w wersji wagańskiej

Spróbuj wybornego dania inspirowanego kuchnią hawajską. Rozmaite pyszności na Twoim talerzu!

Składniki

  • opakowanie roślinnych kotletów

Dodatki

  • Ryż do sushi: 150 gramów
  • Ogórek: 0.5 sztuki
  • Rzodkiewka: 1 pęczek
  • Sałatka z wodorostów wakame: 100 gramów
  • Fasolka edamame: 100 gramów
  • Prażony sezam: 10 gramów

Sos i przyprawy

  • Ocet balsamiczny: 2 łyżki
  • Miód: 1 łyżka
  • Sól do smaku: 1 szczypta
  • Pieprz do smaku: 1 szczypta
  • Sos chili: 2 łyżeczki

Przygotowanie

Gotujemy ryż do sushi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przygotowujemy wegańskie Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Podzielony ugotowany ryż umieszczamy w dwóch miseczkach.

Fasolkę edamame wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 3 minuty. Następnie odcedzamy, schładzamy w zimnej wodzie i obieramy. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Ogórka kroimy w ten sam sposób, ale wzdłuż. Warzywa układamy obok ryżu w miseczce.

Mieszamy ocet balsamiczny z miodem i łyżką wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem i polewamy sosem warzywa w miseczce. Sznycle kroimy w paski i układamy w miseczce obok warzyw i ryżu. Sznycle polewamy sosem sriracha. Na końcu układamy sałatkę wakame i posypujemy prażonym sezamem oraz fasolką.

Powiązane posty