Spróbuj wybornego dania inspirowanego kuchnią hawajską. Rozmaite pyszności na Twoim talerzu!
Składniki
- opakowanie roślinnych kotletów
Dodatki
- Ryż do sushi: 150 gramów
- Ogórek: 0.5 sztuki
- Rzodkiewka: 1 pęczek
- Sałatka z wodorostów wakame: 100 gramów
- Fasolka edamame: 100 gramów
- Prażony sezam: 10 gramów
Sos i przyprawy
- Ocet balsamiczny: 2 łyżki
- Miód: 1 łyżka
- Sól do smaku: 1 szczypta
- Pieprz do smaku: 1 szczypta
- Sos chili: 2 łyżeczki
Przygotowanie
Gotujemy ryż do sushi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przygotowujemy wegańskie Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Podzielony ugotowany ryż umieszczamy w dwóch miseczkach.
Fasolkę edamame wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez 3 minuty. Następnie odcedzamy, schładzamy w zimnej wodzie i obieramy. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Ogórka kroimy w ten sam sposób, ale wzdłuż. Warzywa układamy obok ryżu w miseczce.
Mieszamy ocet balsamiczny z miodem i łyżką wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem i polewamy sosem warzywa w miseczce. Sznycle kroimy w paski i układamy w miseczce obok warzyw i ryżu. Sznycle polewamy sosem sriracha. Na końcu układamy sałatkę wakame i posypujemy prażonym sezamem oraz fasolką.