Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pomidorowe krakersy

Krakersy pomidorowe

Wyborna przekąska wegańska, która zachwyci każdego. Nie trzeba przestrzegać diety, żeby zachwycić się lekkimi krakersami pomidorowymi.

Składniki

  • Mieszanka nasion i pestek (45 gramów)
  • Czerwona cebula (1 sztuka)
  • Czosnek ząbki (1 sztuka)
  • Sos spaghetti (100 mililitrów)
  • Mąka orkiszowa (75 gramów)
  • Soda (1 łyżeczka)
  • Oliwa (2 łyżki)

Przygotowanie

Na początek rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 oC. W tym czasie kroimy w plasterki czosnek i cebulę, a w osobne misce mieszamy mąkę, sodę i nasiona. Teraz dodajemy tam również oliwę, czosnek, cebulę i sos spaghetti. Powstałe ciasto dokładnie mieszamy i dzielimy na 2 równe porcje. Ciasto układamy pomiędzy 2 warstwami pergaminu i wałkujemy w taki sposób, żeby miało grubość ok. 2 cm.

Tak przygotowane ciasto przekładamy na blachę rozgrzanego piekarnika. Zdejmujemy górny pergamin i pieczemy krakersy przez ok. 20 minut. Przekąska najlepiej smakuje z dipem.

Powiązane posty