Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Farsz z kapusty i mięsa

Przepis na farsz do pierogów z mięsem

Niezastąpiony farsz, który znakomicie będzie pasował do wszelkiego rodzaju krokietów, pyzów i pierogów. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a smak można delikatnie modyfikować na różne sposoby. Dzięki temu idealnie wpasuje się na każdą okazję.

Składniki

  • Kapusta kiszona (820 g)
  • Mięso gotowane (460 g)
  • Papryka mielona (szczypta)
  • Cebula (1 sztuka)
  • Czosnek (2 ząbki)
  • Olej (do smażenia)
  • Pieprz (szczypta)

Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy olej. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę. Następnie przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy do momentu jej zeszklenia. Teraz na patelnię przekładamy odcedzoną z soku kapustę (przez chwilę smażymy całość na średnim ogniu i zmniejszamy na najmniejszy). Po 20 minutach smażenia dodajemy pieprz, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smażymy przez kolejne 10 minut.

W czasie, kiedy kapusta smaży się na patelni, przepuszczamy mięso przez maszynkę. Następnie przekładamy je do miski i dodajemy kapustę z patelni. Całość dokładnie mieszamy. Przygotowany w ten sposób farsz można wykorzystać do wypełnienia krokietów, pierogów lub pyzów.

Powiązane posty