Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Shake proteinowy

Jak przygotować shake proteinowy?

Suplementacja białka jest niezwykle istotna dla zdrowia organizmu. Jego ilość w codziennej diecie zazwyczaj jest zbyt niska, a osoby prowadzące aktywny tryb życia szczególnie mocno potrzebują dodatkowych protein. Shake proteinowy będzie znakomitym wyborem, ponieważ dostarcza wiele białka, a przy tym jest prosty w przygotowaniu.

Składniki:

– Mleko 0% (2 szklanki)
– Słodzik w tabletkach (5 sztuk)
– Twaróg chudy (200 g)
– Odżywka wysokobiałkowa o ulubionym smaku (25 g)

Przygotowanie:

Słodzik w tabletkach rozgniatamy na proszek (można zrobić to w moździerzu lub z wykorzystaniem metalowej łyżki). Następnie wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce i przesypujemy do blendera. Urządzeniem włączamy na ok. 30 sekund na niskie obroty, a następnie zwiększamy na wysokie. Całość mieszamy do dokładnego wymieszania się składników i uzyskania mniej więcej równomiernej konsystencji.

Teraz wystarczy przelać przygotowany shake proteinowy do kubka lub pucharu. Dobrze smakuje od razu po przygotowaniu, ale również po krótkim schłodzeniu w lodówce.

Powiązane posty