Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Quesadillas

Quesadillas

Niezrównany przysmak prosto z Meksyku. Jeśli lubisz meksykańską kuchnię lub po prostu chcesz spróbować czegoś nowego, to quesadillas będzie znakomitym wyborem.

Składniki

  • Tortilla (4 sztuki)
  • Czosnkowa przyprawa do kebaba (1 opakowanie)
  • Różnokolorowe papryki (3 sztuki)
  • Starty ser żółty (1 szklanka)
  • Oliwa (1 łyżka)
  • Majonez (2 łyżki)
  • Jogurt (100 mililitrów)

Przygotowanie

Zaczynamy od usunięcia gniazd nasiennych z papryk. Następnie warzywa kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy przygotowane papryki.

Kiedy nieco zmiękną, przekładamy je do osobnej miski, a następnie dodajemy do niej czosnkową przyprawę do kebaba. Do pozostałych składników dokładamy żółty ser. Teraz cały farsz porządnie mieszamy. Po lekkim przestudzeniu kładziemy tortillę na suchej patelni i przykrywamy farszem, pozostawiając nieco przerwy od brzegu. Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy z obu stron do ich zarumienienia.

Na koniec mieszamy jogurt z majonezem. Przygotowane quesadillas podajemy z gotowym dipem majonezowym.

Powiązane posty