Niezrównany przysmak prosto z Meksyku. Jeśli lubisz meksykańską kuchnię lub po prostu chcesz spróbować czegoś nowego, to quesadillas będzie znakomitym wyborem.
Składniki
- Tortilla (4 sztuki)
- Czosnkowa przyprawa do kebaba (1 opakowanie)
- Różnokolorowe papryki (3 sztuki)
- Starty ser żółty (1 szklanka)
- Oliwa (1 łyżka)
- Majonez (2 łyżki)
- Jogurt (100 mililitrów)
Przygotowanie
Zaczynamy od usunięcia gniazd nasiennych z papryk. Następnie warzywa kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy przygotowane papryki.
Kiedy nieco zmiękną, przekładamy je do osobnej miski, a następnie dodajemy do niej czosnkową przyprawę do kebaba. Do pozostałych składników dokładamy żółty ser. Teraz cały farsz porządnie mieszamy. Po lekkim przestudzeniu kładziemy tortillę na suchej patelni i przykrywamy farszem, pozostawiając nieco przerwy od brzegu. Całość przykrywamy drugim plackiem i smażymy z obu stron do ich zarumienienia.
Na koniec mieszamy jogurt z majonezem. Przygotowane quesadillas podajemy z gotowym dipem majonezowym.