Wytrawny obiad lub sycące śniadanie. Wybór należy do Ciebie. Niezależnie jednak od tego, kiedy postanowisz podać to danie, efekt będzie wyśmienity. Ten przepis zachwyci każdego.
Składniki
- Gotowe naleśniki (5 sztuk)
- Przyprawa Spaghetti Bolognese (1 opakowanie)
- Filet z piersi kurczaka (200 gramów)
- Marchewka (1 sztuka)
- Ser żółty Emmental (100 gramów)
- Kwaśna śmietana 18% (100 mililitrów)
Przygotowanie
Filet i marchewkę kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik, żeby rozgrzał się do temperatury 200 oC. W tym czasie ścieramy ser na drobnych oczkach tarki. Mięso z marchewką podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Dodajemy również wodę i przyprawę do spaghetti. Wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Gdy nadzienie nieco przestygnie, wypełniamy nim gotowe naleśniki, które zwijamy w rolkę (jak roladę).
Natłuszczamy naczynie żaroodporne i ciasno układamy w nim naleśniki. Posypujemy je startym serem i rozprowadzamy po nich śmietanę. Całość pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut.