Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Naleśniki z sosem bolognese i kurczakiem

Naleśniki z sosem bolognese

Wytrawny obiad lub sycące śniadanie. Wybór należy do Ciebie. Niezależnie jednak od tego, kiedy postanowisz podać to danie, efekt będzie wyśmienity. Ten przepis zachwyci każdego.

Składniki

  • Gotowe naleśniki (5 sztuk)
  • Przyprawa Spaghetti Bolognese (1 opakowanie)
  • Filet z piersi kurczaka (200 gramów)
  • Marchewka (1 sztuka)
  • Ser żółty Emmental (100 gramów)
  • Kwaśna śmietana 18% (100 mililitrów)

Przygotowanie

Filet i marchewkę kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik, żeby rozgrzał się do temperatury 200 oC. W tym czasie ścieramy ser na drobnych oczkach tarki. Mięso z marchewką podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Dodajemy również wodę i przyprawę do spaghetti. Wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. Gdy nadzienie nieco przestygnie, wypełniamy nim gotowe naleśniki, które zwijamy w rolkę (jak roladę).

Natłuszczamy naczynie żaroodporne i ciasno układamy w nim naleśniki. Posypujemy je startym serem i rozprowadzamy po nich śmietanę. Całość pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut.

Powiązane posty