Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Smaczna, zielona i zdrowa. Przygotuj aromatyczną sałatkę z rybą, która stanowi samodzielną przekąskę. Może być też stosowana jako przystawka przed głównym daniem.

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym puszka (1 opakowanie)
  • Kapusta pekińska (1 sztuka)
  • Sos sałatkowy (1 opakowanie)
  • Ogórek (2 sztuki)
  • Cebula (1 sztuka)
  • Cytryna (0.5 sztuki)
  • Szczypiorek (1 pęczek)
  • Oliwa (0.2 szklanki)
  • Olej sezamowy
  • Ząbki czosnku (2 sztuki)

Przygotowanie

Tuńczyka odsączamy i dzielimy na mniejsze części. Następnie szatkujemy kapustę pekińską, siekamy cebulę i ogórki kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie przygotowane do tej pory składniki umieszczamy w jednej misce. W osobnej misce łączymy sos sałatkowy, sok z cytryny, olej sezamowy, oliwę i posiekany drobno czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.

Na koniec polewamy sałatkę przygotowanym sosem i ozdabiamy ją szczypiorkiem pokrojonym w długie słupki.

Powiązane posty