Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Ser gouda w szynce

Ser w szynce

Pomysłowy przepis, dzięki któremu poczujesz zbliżającą się wiosnę. Wykorzystaj proste składniki, żeby stworzyć naprawdę wyjątkowe danie.

Składniki

  • Ser gouda (400 gramów)
  • Szynka długodojrzewająca (najlepiej parmeńska) (300 gramów)
  • Olej (3 łyżki)
  • Mieszanka ziół i przypraw (2 łyżki)
  • Sos do burgera (4 łyżki)
  • Sałata (4 listki)

Przygotowanie

Ser kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Następnie pojedynczymi plastrami szynki szczelnie owijamy pokrojone plastry sera. Całość skrapiamy olejem i posypujemy mieszanką przypraw. Tak przygotowaną przekąskę smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony na rozgrzanym grillu. Podajemy do stołu z sałatą i sosem do burgerów.

Powiązane posty