Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Pieczona karkówka

Karkówka

Soczyste mięso, które po prostu rozpływa się w ustach. Zarumienione, z dodatkiem sałaty, ziemniaków i świeżych pomidorów jest zwyczajnie doskonałe.

Składniki

  • Karkówka (1 kilogram)
  • Przyprawa do mięsa (2 łyżki)
  • Olej (2 łyżki)

Przygotowanie

Karkówkę myjemy, po czym przechodzimy do przygotowania marynaty. W tym celu łączymy przyprawę do mięs z olejem. Nacieramy nią mięso. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 180 oC. Karkówkę pieczemy przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i kroimy je w plastry. Tym sposobem jest gotowe do podania.

Powiązane posty