Sos, dzięki któremu na zawsze odmienisz smak jajek na twardo. Dodaj do nich trochę tego sosu, a staną się prawdziwą delicją.
Składniki
- Majonez – 100 mililitrów
- Jajka – 2 sztuki
- Sos sałatkowy czosnkowy– 1 opakowanie
- Ogórki korniszony – 6 sztuk
- Grzybki z octu – 40 gramów
- Musztarda – 2 łyżki
- Cytryna – 1 sztuka
- Natka pietruszki – 0.5 pęczka
- Cukier – 1 szczypta
- Śmietana – 2 łyżki
Przygotowanie
Gotujemy jajka na twardo, po czym je studzimy. Następnie siekamy jajka, grzyby, natkę pietruszki i ogórki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem, musztardą i śmietaną. Wszystkie posiekane składniki dodajemy do przygotowanego sosu i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Sos odstawiamy na ok. godzinę do lodówki.