Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sos z rozmarynu

Sos z rozmarynu

Sos rozmarynowy jest idealnym dodatkiem do warzyw, mięs oraz wielu innych posiłków. Jednocześnie jest bardzo zdrowy – koi nerwy i wykazuje działania uspokajające. Wszystko to przy nieziemskim aromacie przypraw.

Składniki

  • Olej (50 mililitrów)
  • Cebula mała (1 sztuka)
  • Suszony rozmaryn (1 łyżka)
  • Sos do pieczeni ciemny Knorr

Przygotowanie

Cebulę siekamy w drobną kostkę, a następnie delikatnie podsmażamy ją na patelni. Najlepiej jeśli wcześniej na tej patelni smażone było mięso. Następnie dodajemy posiekane zioła i ciepłą wodę (ok. 200 ml). Dodajemy przyprawę sos do pieczeni i gotujemy całość przez ok. 2 minuty. W tym czasie sos powinien zgęstnieć.

Powiązane posty