Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese jest łatwym do przygotowania daniem. Na jego ugotowanie wystarczy 30 minut. Jest to popularna potrawa, która zachwyci smakiem i będzie stanowić sycący obiad. Przygotowanie spaghetti bolognese nie wymaga wiele wysiłku ani specjalnych kulinarnych zdolności.

Składniki:
– Makaron spaghetti (200 g)
– Krojone pomidory w puszce (2 opakowania)
– Sos bolognese do spaghetti w słoiku (1 opakowanie)
– Papryka (1 sztuka)
– Pieczarki (150 g)
– Cebula (1 sztuka)
– Olej (1 łyżka)
– Świeża bazylia (szczypta)

Przygotowanie:
Zaczynamy od umycia warzyw oraz pokrojenia w drobną kostkę cebuli i papryki. Pieczarki kroimy w plasterki. Następnie gotujemy makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W tym czasie smażymy cebulę do jej delikatnego zeszklenia. W tym momencie dodajemy również pokrojoną paprykę i pieczarki. Patelnię trzymamy na ogniu przez kolejne 6 minut.
Teraz mieszamy w garnku sos bolegnese z krojonymi pomidorami, nastawiamy ogień, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec dodajemy do mieszanki usmażone wcześniej warzywa. Na koniec w misce mieszamy makaron z przygotowanym sosem. Danie, przed podaniem do stołu, dekorujemy listkami bazylii.

Powiązane posty