Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z marchewki

Surówka z marchewki

Soczysta i tania surówka z marchewki jest uniwersalna i pasuje do każdego dania mięsnego czy rybnego. W jej skład wchodzą najbardziej podstawowe produkty, dzięki czemu zakupy można zrobić w niemal każdym sklepie osiedlowym.

Składniki:
– Marchewka (4 sztuki)
– Jabłko (1 sztuka)
– Sok z cytryny (2 łyżki)
– Śmietana (3 łyżki)
– Por (10 cm środkowej części)
– Sól (szczypta)
– Pieprz (szczypta)

Przygotowanie:
Marchewkę dokładnie myjemy. Następnie staramy się ją obrać w taki sposób, aby usunąć samą skórkę, bez wyrzucenia dobrej części warzywa. W drugim kroku marchewkę ścieramy na małych oczkach tarki. Teraz w ten sam sposób postępujemy z jabłkiem. Do tak powstałej mieszanki dodajemy sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, sól i pieprz, a także drobno posiekaną środkową część pora. Całość ponownie mieszamy. W ten sposób surówka z marchewki od razu jest gotowa do podania.

Powiązane posty