Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą pasuje do obiadów mięsnych. Znakomicie sprawdzi się w połączeniu z kurczakiem, ale również pierogami czy krokietami. Jej przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele wysiłku.

Składniki:
– Kapusta pekińska (1 sztuka)
– Szczypiorek (1 pęczek)
– Jogurt (3 łyżki)
– Cebula czerwona (1 sztuka)
– Tarty ser żółty (1 łyżka)
– Kukurydza z puszki (1 opakowanie)
– Czosnkowy sos sałatkowy (1 opakowanie)
– Majonez (3 łyżki)

Przygotowanie:
Na początek odrywamy wierzchnie liście z kapusty, którą następnie przecinamy na pół (wzdłuż) i kroimy w paski. W drugim kroku obieramy cebulę i kroimy ją w drobną kostkę, a szczypiorek drobno siekamy. Całość wsypujemy do salaterki.
Następnie otwieramy puszkę z kukurydzą i odlewamy wodę. Kukurydzę dodajemy do salaterki. W osobnej misce przygotowujemy sos czosnkowy do sałatek i mieszamy go z majonezem oraz startym serem. Wszystko dodajemy do salaterki i dokładnie mieszamy.
Przygotowanie surówki z kapusty pekińskiej z kukurydzą zajmuje do kilkunastu minut i jest niezwykle proste. Dodatek do obiadu jest od razu gotowy do podania.

Powiązane posty