Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka z sałaty lodowej

Surówka z kapusty lodowej z warzywami

Surówka z sałaty lodowej z dodatkiem licznych warzyw jest znakomitym dodatkiem do obiadu. Ogromna dawka witamin i minerałów jest zdrowa, a przy tym zachwyca bogactwem smaku.

Składniki:
– Sałata lodowa (1 sztuka)
– Papryka żółta (1 sztuka)
– Marchewka (1 sztuka)
– Pomidor koktajlowy (5 sztuk)
– Cebula czerwona (½ sztuki)
– Olej lniany (30 ml)
– Sól (szczypta)
– Pieprz (szczypta)

Przygotowanie:
Paprykę kroimy na pół i wyciągamy z niej gniazdo nasienne oraz usuwamy wszystkie pestki. Warzywa dokładnie myjemy, a sałatę lodową drzemy na małe kawałki. Następnie paprykę kroimy w drobną kostkę. Obieramy marchewkę i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę również obieramy i kroimy w cienkie pióra. Na koniec zostają pomidory koktajlowe, które wystarczy przekroić na pół, opcjonalnie na ćwiartki.
Ostatnim krokiem jest przesypanie wszystkiego do odpowiedniej wielkości salaterki. Warzywa dokładnie mieszamy, dodajemy do nich olej, sól i pieprz, po czym ponownie mieszamy. Tym sposobem surówka z sałaty lodowej z warzywami jest gotowa do podania.

Powiązane posty