Przepis na sycące śniadanie. Proste w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne.
Składniki
- 2 plasterki boczku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- 1/2 awokado
- pieczywo na grzanki
Przygotowanie
Na suchą patelnię przekładamy pokrojony na mniejsze kawałki boczek. Delikatnie skrapiamy oliwą i smażymy po ok. 4 minuty z każdej strony. W tym czasie na osobnej patelni rozpuszczamy masło i przygotowujemy jajecznicę. W tym celu na rozgrzany tłuszcz przelewamy roztrzepane w osobnej misce jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Następnie obieramy awokado i usuwamy z niego pestkę. Owoc kroimy na plasterki.
Na koniec kładziemy grzanki na talerzu. Przekładamy je zamiennie jajecznicą, awokado i boczkiem. Smacznego!