Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Twarożek wiosenny

Twarożek, screen z YouTube

Lekki idealny przepis na nieco wiosennego lenistwa. Smaczny i puszysty, doskonale wpasowujący się w klimat pory roku.

Składniki

  • Ser twaróg półtłusty (250 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Rzodkiewka (7 szt.)
  • Szczypiorek (2 łyżki)
  • Świeży koperek (2 łyżki)
  • Sól (1 szczypta)
  • Pieprz czarny (1 szczypta)

Przygotowanie

Koperek, szczypiorek i rzodkiewki umieszczamy w misce blendera i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy do składników również sól, pieprz i śmietanę. Wszystko ponownie miksujemy. Tak przygotowany wiosenny twarożek przekładamy do miski lub bezpośrednio na kanapki.

Powiązane posty