Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Zupa orientalna na szybko

Zupa orientalna

Masz mało czasu, ale chcesz przygotować naprawdę dobry obiad? Tutaj z pomocą przychodzi szybki przepis kulinarny na zupę z Dalekiego Wschodu.

Składniki

  • Sos sojowy (2 łyżki)
  • Rosół z kury w kostce (1 litr)
  • Chilli (1 szczypta)
  • Makaron ryżowy nitki (1 opakowanie)
  • Mieszanka chińska mrożona (1 opakowanie)
  • Suszone liście kafiru (2 sztuki)

Przygotowanie

Gotujemy kostkę rosołową w 1 litrze wody. Następnie dodajemy do niej chińską mieszankę z liśćmi kafiru. Zupę gotujemy przez ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy sos sojowy, posiekane papryczki chili i makaron ryżowy. Gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty i… wyborna zupa jest gotowa do podania!

Powiązane posty