Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Omlet z łososiem i warzywami

Śniadanie, które doda Ci sił na długie godziny. Rozpocznij dzień z prostym przepisem na omlety z łososiem.

Składniki

Omlety na parze

  • Jajko – 3 sztuki
  • Śmietana 18% – 1 łyżka
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Sól – 1 szczypta

Do podania

  • Awokado – 1 sztuka
  • Pomidorki koktajlowe – 200 g
  • Sałata rzymska – 105 g
  • Grana Padano, tarty – 20 łyżek
  • Łosoś wędzony – 100 g

Przygotowanie

Miksujemy wszystkie składniki na puszyste omlety. Wystarczy kilka sekund, do dokładnego połączenia się składników. Masę jajeczną przekładamy do pojemnika, który zakrywamy i umieszczamy na garnku z wrzącą wodą. W ten sposób gotujemy omlet na parze.

Na tak przygotowany omlet, po przełożeniu go na talerze, układamy plastry awokado, kawałki pomidora koktajlowego i plastry wędzonego łososia. Całość dekorujemy płatkami parmezanu i liśćmi sałaty. Omlet zamykamy na pół, żeby farsz znalazł się w środku.

Powiązane posty