Znakomity smak prosto z włoskich restauracji. Kanapka na ciepło z kiełbasą nduja zachwyci Cię o każdej porze dnia.
Składniki
- Chleb wieloziarnisty – 1 kromka
- Masło – 1 łyżeczka
- Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
- Kiełbasa 'nduja – 30 g
- Burrata – 1 sztuka
- Rukola – 1 garść
- Cytryna – 0,25 sztuki
- Sól
Przygotowanie
Na rozgrzanym na patelni maśle podgrzewamy kromkę chleba. Przekładamy ją na talerz, a na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy kiełbasę nduja przez ok. 2 minuty. Po tym czasie układamy kiełbasę na kromce chleba. Całość przykrywamy porwaną burratą. Na koniec ozdabiamy kanapkę rukolą i startą skórką cytryny. Całość doprawiamy solą dla smaku.