Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kanapka z kiełbasą nduja

Kanapka z kiełbasą nduja

Znakomity smak prosto z włoskich restauracji. Kanapka na ciepło z kiełbasą nduja zachwyci Cię o każdej porze dnia.

Składniki

  • Chleb wieloziarnisty – 1 kromka
  • Masło – 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  • Kiełbasa 'nduja – 30 g
  • Burrata – 1 sztuka
  • Rukola – 1 garść
  • Cytryna – 0,25 sztuki
  • Sól

Przygotowanie

Na rozgrzanym na patelni maśle podgrzewamy kromkę chleba. Przekładamy ją na talerz, a na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy kiełbasę nduja przez ok. 2 minuty. Po tym czasie układamy kiełbasę na kromce chleba. Całość przykrywamy porwaną burratą. Na koniec ozdabiamy kanapkę rukolą i startą skórką cytryny. Całość doprawiamy solą dla smaku.

Powiązane posty