Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sos marsala

Sos Marsala

Znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju mięs. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić sos marsala, to tutaj znajdziesz na to prosty przepis.

Składniki

  • Wino Marsala – 300 mililitrów
  • Sos do pieczeni – 1 sztuka
  • Szalotka – 1 sztuka
  • Oliwa z oliwek – 50 mililitrów

Przygotowanie

Szalotkę szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie. Następnie zalewamy ją winem i gotujemy do momentu niemal całkowitego odparowania alkoholu. W tym momencie dolewamy 250 mln ciepłej wody. Dodajemy sos do pieczeni, który zapewni odpowiednią konsystencję. Całość mieszamy i gotujemy do momentu uzyskania właściwej gęstości.

Powiązane posty