Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Chińska zupa z wieprzowiną 

zupa chińska

Azjatyckie dania coraz bardziej cenimy za charakterystyczne dla nich bardzo wyraźne smaki. Zupa z wieprzowiną to świetna propozycja dla tych, którzy szukają dania pożywnego, które można przygotować błyskawicznie. 

Składniki: 

  • 300 g chudej wieprzowiny 
  • 2 pęczki dymki 
  • 1 nieduża pekinka 
  • 1 opakowanie chińskiego makarony jajecznego 
  • 1,5 l bulionu drobiowego 
  • 2 łyżki oleju 
  • 2 łyżki sosu sojowego 
  • 1 cm świeżego korzenia imbiru 

Sposób przygotowania: 

Wieprzowinę musimy pokroić w cienkie paseczki. Następnie mięso smażymy na oleju w garnku z grubym dnem. Czekamy, aż zrobi się brązowe. 

Kolejny etap to poszatkowanie kapusty. Dodajemy ją do mięsa, wzbogacając sosem sojowym, a także startym imbirem. 

Teraz podlewamy zupę gorącym bulionem, a następnie gotujemy przez 10 minut. 

Cebulę dymkę trzeba posiekać i dodajemy ją do zupy razem z makaronem, ale pod sam koniec gotowania. 

Zupa powinna gotować się jeszcze przez kilka minut do momentu, aż makaron będzie miękki. 

Powiązane posty