Znakomita przekąska, która idealnie będzie pasować do seansu filmowego i towarzyskiego spotkania ze znajomymi.
Składniki
- Przyprawa do grilla pikantna – 1 opakowanie
- Cola – 100 mililitrów
- Ketchup – 50 mililitrów
- Papryczka chili – 0.4 sztuki
- Margaryna – 1 łyżka
- Mleko – 350 mililitrów
- Miód – 2 łyżki
- Świeża kolendra – 0.5 pęczka
Przygotowanie
Każdą kolbę kukurydzy kroimy na 4 części, a następnie gotujemy w mleku z miodem. W osobnej misce mieszamy przyprawę do grilla, colę, ketchup oraz pokrojoną kolendrę i chili.
Teraz wkładamy do woreczków kawałki kukurydzy razem z przygotowanym sosem i margaryną. Woreczki do pieczenia układamy w rozgrzanym do 180 oC piekarniku. Kukurydzę pieczemy przez ok. 15 minut.