Znakomita i znana przez wszystkich surówka z marchwi i jabłka. Wyborny smak przywodzi na myśl dzieciństwo, a sentyment sprawia, że ta prosta surówka jest jeszcze lepsza. Surówka jabłkowo-marchewkowa – koniecznie musisz nauczyć się ją przyrządzać.
Składniki
- Marchew – 500 gramów
- Jabłka – 300 gramów
- Sos sałatkowy – 1 opakowanie
- Kwaśne mleko – 200 gramów
- Miód – 1 łyżka
- Sok z cytryny – 1 łyżeczka
- Sól do smaku – 1 szczypta
- Pieprz czarny mielony – 1 szczypta
Przygotowanie
Jabłka i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mieszamy je z sokiem cytrynowym. W osobnej misce łączymy sos sałatkowy, miód, kwaśne mleko, sos i pieprz. Tak przygotowanym dressingiem polewamy marchew i jabłko, po czym wszystko razem mieszlamy.