Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Surówka jabłkowo-marchewkowa

Surówka jabłkowo-marchewkowa

Znakomita i znana przez wszystkich surówka z marchwi i jabłka. Wyborny smak przywodzi na myśl dzieciństwo, a sentyment sprawia, że ta prosta surówka jest jeszcze lepsza. Surówka jabłkowo-marchewkowa – koniecznie musisz nauczyć się ją przyrządzać.

Składniki

  • Marchew – 500 gramów
  • Jabłka – 300 gramów
  • Sos sałatkowy – 1 opakowanie
  • Kwaśne mleko – 200 gramów
  • Miód – 1 łyżka
  • Sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • Sól do smaku – 1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony – 1 szczypta

Przygotowanie

Jabłka i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Mieszamy je z sokiem cytrynowym. W osobnej misce łączymy sos sałatkowy, miód, kwaśne mleko, sos i pieprz. Tak przygotowanym dressingiem polewamy marchew i jabłko, po czym wszystko razem mieszlamy.

Powiązane posty