Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka szpinakowa z awokado

Sałatka szpinakowa z awokado

Zadbaj o znakomity dodatek do posiłku. Prosta sałatka szpinakowa z olbrzymią ilością witamin i wyjątkowym smakiem. Szpinak jest źródłem żelaza, a z dodatkiem awokado i pestek słonecznika – esencją przyjemności i kulinarnej rozkoszy.

Składniki

  • Szpinak świeży – 200 gramów
  • Sos sałatkowy – 2 opakowania
  • Awokado – 1 sztuka
  • Pestki słonecznika – 2 łyżki
  • Musztarda – 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek – 6 łyżek

Przygotowanie

Na początek rozrabiamy sos sałatkowy, który mieszamy z oliwą i musztardą. Następnie myjemy szpinak, a obrane awokado kroimy w plastry. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Na koniec mieszamy szpinak i awokado w salaterce, polewamy sosem sałatkowym i posypujemy pestkami słonecznika.

Tak przygotowaną sałatkę można potraktować również jako oddzielny posiłek – wystarczy wzbogacić ją o świeże pieczywo.

Powiązane posty