Znakomita surówka z rzodkiewki, która pasuje niemal do każdego dania. Wypróbuj ten prosty przepis i przekonaj się o tym na własnej skórze. A raczej – kubkach smakowych.
Składniki
- Rzodkiewka – 350 gramów
- Sos sałatkowy – 1 opakowanie
- Mały por – 1 sztuka
- Małe jabłko – 1 sztuka
- Kukurydza z puszki – 3 łyżki
- Olej roślinny – 3 łyżki
Przygotowanie
Odcinamy zdrewniałą część pora, przecinamy go wzdłuż i kroimy w cienkie plastry. Obrane jabłko ścieramy na grubych oczkach tarki i mieszamy je z porem oraz olejem. Teraz rzodkiewki myjemy i ścieramy na grubych oczkach tarki, po czym dodajemy je do jabłka i pora. Dodajemy sos sałatkowy i odcedzoną z zalewy kukurydze. Całość mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut, żeby smaki się przegryzły.