Prosty w przygotowaniu wegetariański gulasz z dyni. Ta znakomita potrawa zasmakuje każdemu!
Składniki
- Dynia – 200 gramów
- Przyprawa do leczo – 1 opakowanie
- Woda – 300 mililitrów
- Papryka czerwona – 2 sztuki
- Pieczarki – 8 sztuk
- Cebula – 2 sztuki
- Ciecierzyca z puszki – 0.5 szklanki
- Oliwa z oliwek – 2 łyżki
- Natka pietruszki – 0.5 pęczka
- Curry – 1 łyżeczka
Przygotowanie
Na początek obieramy dynię i kroimy ją w kostkę. Pieczarki przecinamy na pół, paprykę i cebulę kroimy w paski, a ciecierzycę odcedzamy z zalewy. Teraz podsmażamy cebulę na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy do niej paprykę, dynię, pieczarki i ciecierzycę. Kiedy wszystko tak się smaży, przygotowujemy paprykę do leczo z odrobiną wody i curry. Całość przelewamy do garnka z warzywami, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 minut.