Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Gulasz wegetariański

Gulasz wegetariański

Prosty w przygotowaniu wegetariański gulasz z dyni. Ta znakomita potrawa zasmakuje każdemu!

Składniki

  • Dynia – 200 gramów
  • Przyprawa do leczo – 1 opakowanie
  • Woda – 300 mililitrów
  • Papryka czerwona – 2 sztuki
  • Pieczarki – 8 sztuk
  • Cebula – 2 sztuki
  • Ciecierzyca z puszki – 0.5 szklanki
  • Oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • Natka pietruszki – 0.5 pęczka
  • Curry – 1 łyżeczka

Przygotowanie

Na początek obieramy dynię i kroimy ją w kostkę. Pieczarki przecinamy na pół, paprykę i cebulę kroimy w paski, a ciecierzycę odcedzamy z zalewy. Teraz podsmażamy cebulę na rozgrzanej oliwie. Po kilku minutach dodajemy do niej paprykę, dynię, pieczarki i ciecierzycę. Kiedy wszystko tak się smaży, przygotowujemy paprykę do leczo z odrobiną wody i curry. Całość przelewamy do garnka z warzywami, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 minut.

Powiązane posty