Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z tuńczyka z pieczoną papryką

Sałatka z tuńczyka z pieczoną papryką

Prosty przepis, który zrealizujesz w zaledwie 15 minut. Zaserwuj wyborną sałatkę z rybą i warzywami. Tuńczyk z puszki i liście bazylii stanowią doskonały duet. Sałatka z tuńczyka jest idealnym wyborem na każdą okazję.

Składniki

  • Tuńczyk z puszki – 150 gramów
  • Sos sałatkowy – 1 opakowanie
  • Żółte papryki – 3 sztuki
  • Pokrojone na plastry pomidory – 4 sztuki
  • Świeże liście bazylii – 3 sztuki
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – 4 łyżki
  • Grzanki

Przygotowanie

Papryki kroimy w mniejsze kawałki, przekładamy je na blachę, polewamy odrobiną oliwy i pieczemy przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 oC. W tym czasie rozrabiamy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec układamy na półmisku tuńczyka, plasterki pomidorów i upieczoną paprykę. Całość dekorujemy grzankami, liśćmi bazylii i sosem sałatkowym.

Powiązane posty