Chcesz przygotować lekki i sycący obiad dla całej rodziny? Pomoże Ci ten prosty przepis na makaron z passatą pomidorową i serem.
Składniki
- Passata pomidorowa – 400 mililitrów
- Boczek – 300 gramów
- Makaron penne – 1 opakowanie
- Przyprawa uniwersalna – 1 opakowanie
- Parmezan – 200 gramów
- Cebula – 1 sztuka
- Ząbek czosnku – 2 sztuki
- Olej do smażenia – 2 łyżki
Przygotowanie
Na początek kroimy boczek, czosnek i cebulę. Boczek podsmażamy na rozgrzanym oleju, a po chwili dodajemy do niego czosnek i cebulę. Smażymy wszystko przez kolejnych kilka minut. Następnie dodajemy sos pomidorowy i przyprawę. Z kolei makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na koniec wszystko dokładnie mieszamy i posypujemy startym serem. Gotowe!