Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Krewetki z czosnkiem

Krewetki z czosnkiem

Znakomity i prosty przepis kulinarny na owoce morza. Wystarczy 5 podstawowych składników, żeby stworzyć naprawdę elegancką i wytworną przekąskę.

Składniki

  • Krewetki – 24 sztuki
  • Przyprawa uniwersalna
  • Ząbek czosnku – 4 sztuki
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Masło – 1 łyżka

Przygotowanie

Obieramy krewetki i usuwamy z nich jelito. Myjemy owoce morza. Następnie delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili dodajemy przygotowane krewetki. Po 2-3 minutach dolewamy dodatkowo sok z cytryny i nakładamy masło. Kiedy masło całkowicie się rozpuści, dodajemy przyprawę uniwersalną i wszystko dokładnie mieszamy. Od tego momentu smażymy jeszcze 3 minuty, po czym przekładamy krewetki na talerz.

Powiązane posty