Wyborne paluszki rybne w cieście kokosowym. Ryba biała w połączeniu z odpowiednią przyprawą i wiórkami kokosowymi jest zwyczajnie zniewalająca. To prosty przepis na obiad, do którego często będziesz wracać.
Składniki
- Ryba biała o zwartym mięsie – 300 gramów
- Przyprawa do placków ziemniacznych – 1 opakowanie
- Woda – 450 mililitrów
- Jajko – 1 sztuka
- Wiórki kokosowe – 120 gramów
- Mąka – 2 łyżki
- Olej do smażenia – 1 szklanka
Przygotowanie
Wodę łączymy z przyprawą do placków ziemniaczanych, wiórkami kokosowymi i jajkiem. Ciasto odstawiamy na 10 minut. W tym czasie kroimy rybę w paski o grubości ok. 1,5 cm. Rybę obtaczamy w mące, a następnie w cieście w taki sposób, żeby dokładnie zakryć mięso.
Paluszki rybne smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z ulubionym sosem i sałatką colesław.