Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Mimoza z cydrem i cynamonem 

koktail

Jeżeli przygotujesz ten koktajl alkoholowy, to zrobisz duże wrażenie na gościach niezależnie od tego, czy to jakieś kameralne spotkanie, czy też większa impreza. Przepis to gwarancja delikatnego smaku jabłek połączonego z aromatem cynamonu i rześkim winem musującym. 

Składniki: 

  • 250 ml cydru jabłkowego 
  • mielony cynamon 
  • 2 łyżki cukru wymieszanego z cynamonem 
  • 250 ml wina musującego 

Sposób przygotowania: 

Najpierw musimy zwilżyć ręcznik papierowy i przetoczyć po nim brzegi kieliszków. Mogą to być także szklaneczki. Najważniejsze, aby były wysokie. Teraz dzięki zwilżeniu cukier wymieszany z cynamonem idealnie obklei brzegi szkła. 

Następnie do cydru dodajemy odrobinę mielonego cynamonu i bardzo dokładnie mieszamy. 

Koktajl pozostaje rozlać do kieliszków i dopełnić jeszcze winem musującym. 

Powiązane posty