Znakomita przekąska lub lekki obiad. Niezależnie od pory dnia, ten przepis kulinarny zawsze Cię zachwyci i nasyci. Wyborne placki z kaszy kuskus są zwyczajnie nieziemskie.
Składniki
- Kasza kuskus – 300 gramów
- Przyprawa do kotletów mielonych – 1 opakowanie
- Cukinia – 0.5 sztuki
- Cebula – 1 sztuka
- Jajko – 1 sztuka
- Parmezan starty – 2 łyżki
- Tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Podsmażamy pokrojoną cebulę i cukinię. Dodajemy do nich kaszę kuskus i zalewamy ok. 600 ml wrzącej wody. Garnek przykrywamy i odstawiamy na bok na 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i czekamy, aż kasza z warzywami lekko przestygnie.
W tym czasie mieszamy przyprawę do kotletów mielonych ze 125 ml ciepłej wody. Odstawiamy na 3 minuty. Po tym czasie dodajemy przyprawę do kaszy kuskus i dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko i ser. Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie placki, które podsmażamy z obu stron na patelni.