Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Placki z kaszy kuskus

Placki z kaszy kuskus

Znakomita przekąska lub lekki obiad. Niezależnie od pory dnia, ten przepis kulinarny zawsze Cię zachwyci i nasyci. Wyborne placki z kaszy kuskus są zwyczajnie nieziemskie.

Składniki

  • Kasza kuskus – 300 gramów
  • Przyprawa do kotletów mielonych – 1 opakowanie
  • Cukinia – 0.5 sztuki
  • Cebula – 1 sztuka
  • Jajko – 1 sztuka
  • Parmezan starty – 2 łyżki
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Podsmażamy pokrojoną cebulę i cukinię. Dodajemy do nich kaszę kuskus i zalewamy ok. 600 ml wrzącej wody. Garnek przykrywamy i odstawiamy na bok na 10 minut. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i czekamy, aż kasza z warzywami lekko przestygnie.

W tym czasie mieszamy przyprawę do kotletów mielonych ze 125 ml ciepłej wody. Odstawiamy na 3 minuty. Po tym czasie dodajemy przyprawę do kaszy kuskus i dokładnie mieszamy. Dodajemy jajko i ser. Z tak przygotowanej masy formujemy niewielkie placki, które podsmażamy z obu stron na patelni.

Powiązane posty