Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Wrap z hummusem i dodatkami 

wrap

Jeżeli znudziły wam się kanapki, a macie ochotę na jakąś smakowitą przekąskę, to warto wypróbować ten przepis. Wrap z hummusem i z warzywami nie tylko będzie wspaniale smakować, ale także wygląda efektownie.

Składniki: 

  • wrap (pszenny lub pełnoziarnisty) 
  • trochę szpinaku 
  • łyżka humusu 
  • 3 plasterki ogórka 
  • 2 plasterki pomidora 
  • 1 lub 2 plasterki sera 
  • ulubione przyprawy do smaku 

Sposób przygotowania: 

Nacinamy wrapy w miejscu, gdzie jest promień koła. Następnie nakładamy humus na 1/4 powierzchni wrapa i go rozsmarowujemy. Na drugą część kładziemy pomidora i ogórek. Na trzecią z kolei szpinak, a na ostatniej umieszczamy ser. Teraz składamy tak, aby powstał trójkąt. 

Rozgrzewamy patelnię, ale bez tłuszczu. Teraz kładziemy wrapa i smażymy z obydwu stron. Powinien się zarumienić i mieć lekko twardą strukturę. 

Wykładamy na talerz i polewamy ketchupem – tak smakuje najlepiej. 

Powiązane posty