Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Tortilla na ciepło z serem i szynką 

tortilla

Jeżeli znudziły wam się naleśniki, to może warto wypróbować jakiś przepis tortillą? Ta receptura to gwarancja smakowitej gorącej przekąski. Chrupiące placki szynką i serem to danie sycące, a przygotujecie je w jedyne 5 minut. 

Składniki: 

  • 2 pszenne tortille 
  • 4 plastry szynki 
  • 4 plastry żółtego sera 
  • 2 ogórki konserwowe 
  • prażona cebulka 
  • keczup 

Sposób przygotowania: 

P pierwszej kolejności ogórki konserwowe kroimy w cienkie plasterki. Tortille natomiast nacinamy od krawędzi do środka. 

Następnie połowę tortilli smarujemy keczupem, a na drugiej połowie umieszczamy plastry sera i szynkę. Miejsce posmarowane sosem powinno być wypełnione plasterkami ogórka i prażoną cebulką. 

Teraz tortille powinniśmy złożyć na 4. Ma powstać trójkąt. Tak przygotowane placki kładziemy na blaszce z papierem do pieczenia. Tortillę należy piec przez około 9 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. 

Powiązane posty