Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Kotlety z tostowego chleba 

kotlety z chleba

Czy można przygotować kotlety z chleba? Jest to możliwe. Będziemy potrzeba potrzebowali pieczywa tostowego. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a w efekcie otrzymujemy przekąskę bardzo smaczną i z chrupiącą skórką. Na pewno to będzie idealny poczęstunek dla gości. 

Składniki: 

  • 12 kromek chleba tostowego 
  • 1 filet kurczaka 
  • 1 mała cebula 
  • 2 jajka 
  • Bułka tarta do panierki 
  • 100 g serka śmietankowego 
  • 6 plasterków sera topionego sera cheddar 
  • ½ pęczka koperku 
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 
  • Sól 

Sposób przygotowania: 

Otwieramy opakowanie pieczywa tostowego i każdą kromkę rozwałkowujemy bardzo cienko. Potem obraną cebulę kroimy drobno i smażymy na rozgrzanym oleju. Musi się stać złocista i aromatyczna. Potem dodajemy do niej mięso pokrojone w drobną kostkę. 

W momencie, gdy mięso już zacznie zmieniać kolor, wzbogacamy całość przyprawą do kurczaka, solą i koperkiem. Dodajemy również serek śmietankowy i wszystko razem smażymy przez 10 minut. Składniki powinny się połączyć. 

Teraz na każdej kromce kładziemy połowę plasterka sera cheddar i łyżkę farszu. Następnie kromki składamy w trójkąty i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. 

Tak przygotowane trójkąciki smażymy, aż staną się złociste i chrupiące. 

Podajemy z ulubionym sosem. 

Powiązane posty