Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Jajka faszerowane pieczarkami to prosty przepis na doskonałą przekąskę lub proste śniadanie.

Składniki

  1. Jajka – 6 sztuk
  2. Majonez – 2 łyżki
  3. Pieczarki – 6 sztuk
  4. Natka pietruszki (posiekana) – 1 łyżeczka
  5. Natka pietruszki (do dekoracji) – według uznania
  6. Pieprz czarny mielony – według uznania
  7. Olej – 1 łyżka

Przygotowanie

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek. Każde z nich przekrajamy wzdłuż na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Teraz na rozgrzanym oleju smażymy drobno posiekane pieczarki. Czekamy aż przestygną, po czym przekładamy je do miseczki i mieszamy z majonezem, posiekaną natką i rozgniecionymi żółtkami. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem wypełniamy wydrążone połówki jajek. Całość dekorujemy natką pietruszki. Danie najlepiej smakuje schłodzone.

Powiązane posty