Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Zupa jarzynowa z brukselką

Zupa jarzynowa z brukselką

Prosty przepis na znakomitą zupę z mrożonki. Wystarczy kilka prostych składników, żeby przygotować naprawdę pyszny obiad – przy minimum wysiłku.

Składniki

  • Bulion warzywny – 1 l
  • Pieprz czarny – 1 szczypta
  • Masło – 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżka
  • Sól – 1 szczypta
  • Tymianek suszony – 1 łyżeczka
  • Śmietana 18% – 200 g
  • Ząbek czosnku – 3 szt.
  • Zupa jarzynowa (mrożona) – 450 g

Przygotowanie

Posiekany czosnek i mrożoną zupę zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. W osobnej misce mieszamy śmietanę z kilkoma łyżeczkami zupy, a następnie przelewamy ją stopniowo do garnka z zupą. Cały czas przy tym mieszamy wywar. W kolejnym kroku dodajemy przyprawy, oliwę i masło. Zupę jarzynową gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie przelewamy ją do misek i podajemy do stołu.

Powiązane posty