Prosty przepis na znakomitą zupę z mrożonki. Wystarczy kilka prostych składników, żeby przygotować naprawdę pyszny obiad – przy minimum wysiłku.
Składniki
- Bulion warzywny – 1 l
- Pieprz czarny – 1 szczypta
- Masło – 1 łyżka
- Oliwa z oliwek – 1 łyżka
- Sól – 1 szczypta
- Tymianek suszony – 1 łyżeczka
- Śmietana 18% – 200 g
- Ząbek czosnku – 3 szt.
- Zupa jarzynowa (mrożona) – 450 g
Przygotowanie
Posiekany czosnek i mrożoną zupę zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. W osobnej misce mieszamy śmietanę z kilkoma łyżeczkami zupy, a następnie przelewamy ją stopniowo do garnka z zupą. Cały czas przy tym mieszamy wywar. W kolejnym kroku dodajemy przyprawy, oliwę i masło. Zupę jarzynową gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Po tym czasie przelewamy ją do misek i podajemy do stołu.