Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Sałatka z truskawkami

Sałatka z truskawkami

Prosty przepis na wiosenną sałatkę z truskawkami i orzechami.

Składniki

  • orzech pekan – 30 g
  • ocet balsamiczny – 1 łyżka
  • oliwa z oliwek – 125 ml
  • sól – 1 szczypta
  • Szpinak Baby – 100 g
  • truskawka – 140 g
  • twaróg wędzony – 125 g

Przygotowanie

Oliwę mieszamy z solą i octem balsamicznym. Szpinak w salaterce polewamy przygotowaną mieszanką. Następnie dodajemy posiekane orzechy i pokrojone truskawki. Całość delikatnie mieszamy.

Powiązane posty