Jak szybko przygotować spaghetti? Poznaj jeden z najprostszych (i najsmaczniejszych) przepisów na wyborny makaron.
Składniki
- cebula czerwona – 1 szt.
- ząbek czosnku – 1 szt.
- makaron spaghetti – 200 g
- pieprz czarny – 1 szczypta
- mozzarella – 100 g
- oliwa z oliwek – 20 ml
- parmezan – 20 g
- pomidorki koktajlowe – 100 g
- sól – 1 szczypta
- bazylia świeża – 24 g
- salami orzechowe – 90 g
- woda – 500 ml
Przygotowanie
Do głębokiej patelni wkładamy przekrojone na pół pomidorki, cebulę pokrojoną w talarki, porwaną bazylię, mozzarellę, parmezan (starte na grubych oczkach tarki) i plastry salami. Następnie dodajemy surowy makaron spaghetti. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy solą oraz pieprzem.
Tak przygotowane składniki w garnku zalewamy wodą. Na koniec wszystko gotujemy przez ok. 15 minut. Po tym czasie wyborne spaghetti przekładamy na talerze.