Nasza strona internetowa używa plików cookie do ulepszenia i personalizacji swoich wrażeń oraz do wyświetlania reklam (jeśli istnieje). Nasza strona internetowa może również obejmować pliki cookie od stron trzecich, takich jak Google Adsense, Google Analytics, YouTube. Korzystając z Witryny, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie. Zaktualizowaliśmy naszą politykę prywatności. Kliknij przycisk, aby sprawdzić naszą politykę prywatności.

Paryżanka

Paryżanka

Prosty pomysł na smaczne śniadanie prosto z Paryża. Kanapkę przygotujesz w 5 minut, a jej smak Cię zachwyci.

Składniki

  • croissant – 1 szt.
  • dżem morelowy – 4 łyżki
  • mięta świeża – 2 g
  • twaróg chudy – 100 g

Przygotowanie

Przekrajamy croissanta wzdłuż, a twaróg w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Zrywamy liście mięty. Na dolną część croissanta kładziemy twaróg, smarujemy dżemem i posypujemy miętą. Przykrywamy wierzchnią warstwą croissanta… i gotowe!

Powiązane posty